İletişimin tanımı

İletişim kendimizi ifade etme biçimidir. Halkla sürekli muhatap olarak daha iyi ve sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için, iletişim çatışmalarını önlemesi ile mümkün olabilecektir. Bunu başarabildiği taktirde, hem kendini ve ailesini mutlu edecek, hem de iş verimini ve başarısını artırabilecektir.

-Uzmanlara göre iletişim:

-İstendik etkiler meydana getirme süreci,

-Bireyler arasında duygu ve düşüncelerin akışı,

Bir bireyin düşüncelerini ve duygularını diğer bireylere açık seçik belirtme süreci,

-Bir kaynağın, bir iletiyi bir kanal üzerinden alıcıya iletmesi sürecidir.

-Günlük yaşam akışı içinde insanlar, birbirleriyle sesli yada sessiz bir dille konuşmaktadırlar.                                                                                                                                   Ama bu, gerçek ve anlamlı bir iletişim sayılabilir mi? Birbirlerini sürekli eleştiren, yargılayan, denetleyen yada birbirlerine aldırmayan insanlar arasında gerçek bir iletişim olduğunu kabul etmek güçtür. (Atlıoğlu-Erdoğan,1992

Bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma süreci olarak tanımlayabiliriz.

Kitle iletişim araçları denildiğinde tüm yazılı ve görsel basın (gazete, dergi, radyo, televizyon, film vb. ) anlaşılır.

Kitle iletişim araçlarının ve yapımcılarının görevleri ise halka haber ve bilgi vermek, eğitime ve eğlenceye katkıda bulunmak olarak sıralanabilir.

Buna da göz atabilirsiniz

Durdurma ve kimlik sormanın amacı

Suç işleme eğiliminde olan kişileri caydırmak Suçları olmadan önlemek Olay sonrası suç failini yakalamak Yasalara …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EnglishRussianTurkish